Zomerse kleuren in het dorpshart van Hazerswoude-Rijndijk

Werkgroep Groen van het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost heeft begin dit jaar bij de gemeente Alphen aan den Rijn een verzoek ingediend om het Hazerswoudse winkelgebied Da Costasingel en directe omgeving zomerse kleuren te geven.

Wethouder Economie, Gerard Van As, staat positief tegenover dit initiatief. “Graag dragen wij dit jaar bij aan een aantrekkelijke uitstraling van dit winkelgebied en zo ook aan het ondernemersklimaat in Hazerswoude-Rijndijk. De winkeliers hebben de laatste maanden best wat hinder ondervonden van diverse noodzakelijke reconstructiewerkzaamheden. Als tegenhanger zijn we blij dat we als gemeente nu een positieve impuls kunnen geven met op 5 plekken zomerse kleuren tijdelijke beplanting.”

Er komen tussen week 20 en week 40 vier bloemzuilen op de Da Costasingel en drie grote potten aan het fiets/voetpad bij Sport2Bfit te staan. Zowel de voetgangersbrug als de brug op de Potgieterlaan zullen daarnaast worden voorzien van hanging baskets. De kleuren en beplanting zorgen voor een verbeterde leef- en verblijfomgeving, dragen positief bij aan de actuele klimaatuitdagingen en zijn goed voor de biodiversiteit.

Leverancier Entree Vert uit Noordwijkerhout zal ervoor zorgdragen dat de Da Costasingel en directe omgeving continu een mooie groene en gekleurde zomerse uitstraling heeft.

De 2 bloemschalen die 2023 voor de Jumbo staan, zullen door vrijwilligers van de werkgroep Groen blijven worden onderhouden.

‘’Samen op weg naar een groen en kleurrijk dorpshart!’’

Projectdetails

Werkgroep: Groen

Startdatum project:

Einddatum project:

Berichtdetails

Berichtdatum: 25 mei 2024

Datum bericht aangepast: 28 mei 2024

Auteur: Stephan van Dorp

Categorie: , ,

Tags:

Brug Bloemen

Gerelateerde berichten