Werkgroep Groen

Met de groei van ons dorp en de herwaardering van de openbare ruimte, is meer en diverser openbaar groen essentieel voor een leefbare omgeving.

Groenere dorpen en steden zijn klimaatbestendiger, energiezuiniger, natuurvriendelijker, gezonder, beweegvriendelijker, socialer en veiliger.

De Werkgroep Groen bestaat uit een dynamische groep vrijwilligers. Door hun uiteenlopende achtergronden en kwaliteiten  zetten zij zich daadkrachtig en met veel plezier in om samen te werken aan een groener Hazerswoude-Rijndijk Oost.

Door de open en toegankelijke houding van deze werkgroep wordt er samen met inwoners, gemeente Alphen aan den Rijn en andere partners gewerkt aan diverse projecten.

Door de integrale aanpak, werken zij aan klimaatadapatatie en het duurzaam vergroenen van Hazerswoude-Rijndijk Oost.

De meerwaarde van een groene leefomgeving wordt steeds meer bekend. De vraag is dan ook niet meer óf we groen moeten toepassen, maar welk groen op welke locatie. Ook is het belangrijk om groen op de juiste manier in te zetten  voor het beste effect. Het zijn kleine dingen die al een verschil kunnen maken..

Met het vergroenen van onze woonomgeving, scholen, bedrijven, zorginstellingen en de openbare ruimte, maken we ons dorp een stuk aantrekkelijker.

Samen werken we aan de groene leefomgeving van morgen. Goed voor mens, natuur, klimaat en economie!

Gerelateerde berichten

Kern met Pit-dag 2024

De Kern met Pit-dag was gisteren op 20 januari 2024. Deze bijeenkomst vond in álle provincies tegelijkertijd plaats. Er zijn...

Startdatum project: 2020
Einddatum project: 20-01-2024
Activiteiten werkgroep Groen

Wil je ook vrijwilliger worden bij de werkgroep Groen?

Bijzondere projecten

De fontein ‘Het dorpshart’

Een centraal symbool, midden in de groene long van in Hazerswoude-Rijndijk. De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan...

Startdatum project: 31 maart 2021
Einddatum project: 2 september 2023

Rotonde vol kleur

Vaste planten op de rotonde, een kleurrijke impuls! Ons welzijn wordt beïnvloed door onze omgeving. We voelen ons beter als...

Startdatum project: 1maart 2020
Einddatum project: geen idee

Pluktuin Helene Swarthplantsoen

De pluktuin Hélène Swathplantsoen is een van de eerste projecten van de werkgroep Groen van het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost. Al...

Startdatum project: 10 september 2018
Einddatum project: Gerealiseerd