Werkgroep Groen

Met de groei van ons dorp en de herwaardering van de openbare ruimte, is meer en diverser openbaar groen essentieel voor een leefbare omgeving.

Groenere dorpen en steden zijn klimaatbestendiger, energiezuiniger, natuurvriendelijker, gezonder, beweegvriendelijker, socialer en veiliger.

De Werkgroep Groen bestaat uit een dynamische groep vrijwilligers. Door hun uiteenlopende achtergronden en kwaliteiten,  zetten zij zich daadkrachtig en met veel plezier in, om samen te werken aan een groener Hazerswoude-Rijndijk Oost.

Door de open en toegankelijke houding van deze werkgroep wordt er samen met inwoners, gemeente Alphen aan den Rijn en andere partners gewerkt aan diverse projecten.

Door de integrale aanpak, werken zij aan klimaatadapatatie en het duurzaam vergroenen van Hazerswoude-Rijndijk Oost.

De meerwaarden van een groene leefomgeving zijn steeds meer bekend. De vraag is dan ook niet meer óf we groen moeten toepassen, maar welk groen op welke locatie. Ook is het belangrijk om groen op de juiste manier in te zetten  voor het beste effect. Het zijn kleine dingen die al een verschil kunnen maken..

Met het vergroenen van onze woonomgeving, scholen, bedrijven, zorginstellingen en de openbare ruimte, maken we ons dorp een stuk aantrekkelijker.

Samen werken we aan de groene leefomgeving van morgen. Goed voor mens, natuur, klimaat en economie!

Gerelateerde berichten

Groenweetje Augustus

Wist u dat…. De zomerse hitte veel hoger is in versteende gebieden? De oplossing? Vergroenen! En wist u dat u...

Activiteiten werkgroep Groen

Wil je ook vrijwilliger worden bij de werkgroep Groen?