rallybord 2022

Vrij aan de Rijn

Aankomst bevrijdingsvuur & rondrit met legervoertuigen door de regio.

Twee jaar later dan de bedoeling was, kan het evenement Vrij aan de Rijn dit jaar eindelijk doorgaan.

Op 8 mei 1945 trok een lange stoet militaire, met name Canadese, voertuigen door onze dorpen. Zij hadden de opdracht de Duitse militairen te ontwapenen. In elke stad of dorp waar zij vanuit Wageningen kwamen, werden de geallieerde jongens en mannen met open armen ontvangen. Vanuit het hart werden de bevrijders bedankt. De oorlog was eindelijk ten einde en de vrijheid herwonnen.

Op 7 mei zal mede in herinnering aan deze rondrit van toen opnieuw een veertigtal oude legervoertuigen door onze gemeente rijden. De start zal in Zwammerdam plaatsvinden, via Aarlanderveen en Alphen bereikt de stoet rond 13.00 uur Koudekerk. Rond half 2 houden de chauffeurs stil voor de lunch achter het oude gemeentehuis. Leden van Scouting Rheijnewoud zullen het bevrijdingsvuur dat lopers in de nacht van 4 en 5 mei in Wageningen hebben opgehaald, bij het monument aan de Bilderdijklaan ontsteken. Tijdens de lunch spelen De Blaaskaken. Rond half 3 trekken de voertuigen door naar Hazerswoude-Dorp.

Help mee, word ook vrijwilliger bij een van onze werkgroepen!

Vind je het leuk om in je eigen leefomgeving bezig te zijn? Of om je op een andere manier voor onze mooie dorp in te zetten?
Word dan vrijwilliger bij het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk oost!