Subsidie voor klimaatvriendelijk dak en tuin!

Goed nieuws: Gemeente Alphen aan den Rijn verlengt de subsidieregeling voor een groene en klimaatvriendelijke tuin en dak.

U kunt bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor een groen dak, een regenton of een ondergrondse waterbuffer in uw tuin. Een belangrijke wijziging: als bewoner van een nieuwbouwwoning komt u nu ook in aanmerking voor subsidie voor een groot aantal maatregelen.

De aarde warmt op, waardoor het klimaat snel verandert en we steeds meer te maken krijgen met weersextremen. Hoge temperaturen, hitte, droogte, maar ook hoosbuien en wateroverlast. Het is belangrijk dat we op tijd de juiste maatregelen treffen zodat we hier minder last van hebben. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft als doel om in 2050 een klimaatbestendige gemeente zijn. We geven zelf het goede voorbeeld. We hebben afgesproken dat we bij nieuwbouw en reconstructies maatregelen nemen tegen hitte en wateroverlast. Ook hebben we als gemeente een regeling voor een groenblauw schoolplein. Basisscholen en middelbare scholen kunnen een bijdrage krijgen voor een schoolplein met meer groen en water. Daarnaast willen we inwoners stimuleren om hun eigen tuin en dak groener en klimaatvriendelijker te maken. Dat doen we via een subsidieregeling en via Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek is een initiatief om het vergroenen van particuliere voortuinen te stimuleren. Kort gezegd: tegels eruit, groen erin. U mag maximaal 10m2 verharding (tegels) op kosten van de gemeente vervangen door planten. Alleen in uw eigen tuin of samen met uw buren in de vorm van een straatactie. Ook kunt u bij de gemeente een workshop ‘duurzame tuin’ aanvragen.

Projectdetails

Werkgroep: Groen

Startdatum project:

Einddatum project:

Berichtdetails

Berichtdatum: 18 oktober 2023

Datum bericht aangepast: 18 oktober 2023

Auteur: Stephan van Dorp

Categorie: ,

Tags:

Pexels Nataliya Vaitkevich 6863252

Gerelateerde berichten