Tarieven Ecopark Limes: pas vanaf dertiende bezoek betalen

Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn betalen per 1 augustus 2021 vanaf hun dertiende bezoek aan Ecopark de Limes € 14,95 per keer. Gemiddeld komen inwoners twee of drie keer per jaar naar het Ecopark.

Voor de meeste inwoners blijft het gebruik van het afvalbrengstation dan ook gratis. De gemeente voert het tarief vooral in om bedrijven te weren die hun grofvuil illegaal naar het Ecopark brengen. Zij zijn namelijk verplicht om hun afval af te voeren via een inzamelbedrijf. 

Twaalf keer gratis

Na 1 augustus 2021 mogen inwoners twaalf keer gratis naar het Ecopark. Vanaf 1 januari 2022 geldt een maximum van twaalf keer voor het hele kalenderjaar. 

Hoe het werkt

Het toegangssysteem bij de poort van het Ecopark telt het aantal bezoeken per afvalpas. Na het twaalfde bezoek per jaar rekent de bezoeker bij een volgend bezoek aan de poort van het Ecopark € 14,95 af met een pinbetaling. De bezoeken aan het Ecopark worden via de afvalpas geregistreerd. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mag dit worden geregistreerd met als doel het aanbieden van het bedrijfsafval in goede banen te leiden.

Maak altijd een afspraak

Om uw afval weg te brengen bij het Ecopark heeft u een afspraak nodig. Maak uw afspraak via www.alphenaandenrijn.nl/ecopark

Berichtdetails

Berichtdatum: 24 mei 2021

Datum bericht aangepast: 24 mei 2021

Auteur: Bart de Vreede

Categorie:

Tags:

Artikel Tarieven Ecopark Limes Pas Vanaf Dertiende Bezoek Betalen

Gerelateerde berichten