Proefsleuvenonderzoek Willem Kloosstraat

Omgeving van parkeerterrein Willem Kloosstraat,

Bij een eerder uitgevoerd archeologisch booronderzoek zijn er op het parkeerterrein van de Willem Kloosstraat resten aangetroffen van de Romeinse Limesweg. Om de archeologische resten verder te onderzoeken start bureau RAAP in opdracht van de Gemeente Alphen aan den Rijn eind volgend week met een proefsleuvenonderzoek. Daarbij worden drie proefsleuven gegraven.

Donderdagmiddag 11 oktober starten vanaf 14.00 uur de voorbereidende werkzaamheden (o.a. plaatsen hekken en bebording).

Op vrijdag 12 oktober wordt gestart met het graven van één brede lange proefsleuf in de rijbaan naast het parkeerterrein van de Hoogvliet. Daardoor zal een deel van het parkeerterrein niet gebruikt kunnen worden.

Het is die dag (in het kader van de nationale Archeologiedagen) voor inwoners mogelijk om de onderzoekslocatie te bezoeken en mee te kijken met de onderzoekers. Er staat iemand klaar om meer te vertellen over het onderzoek en de resultaten in de sleuf.

Maandag 15 en dinsdag 16 oktober wordt de bestrating weer hersteld.

Donderdagochtend 18 oktober wordt gestart met 2 smalle en korte proefsleuven aan de andere kant van het parkeerterrein, direct aan de achterzijde van de winkels van de Da Costasingel.

De bereikbaarheid van uw achteringang zal daarom niet optimaal zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip. We streven ernaar om vrijdag 19 oktober alles weer op orde te hebben.

 

Hazerswoude_Rijndijk_limesweg_infoblad

Berichtdetails

Berichtdatum: 05 oktober 2018

Datum bericht aangepast: 29 augustus 2022

Auteur: Suzan van Tuinen

Categorie:

Tags: