Onderzoek Afvalinzameling onder inwoners gemeente Alphen aan den Rijn

In gemeente Alphen aan den Rijn zijn we inmiddels een aantal jaar omgekeerd aan het inzamelen volgens het door de gemeenteraad vastgestelde Grondstoffenbeleid 2015 – 2025. Dit betekent dat bij de meeste woningen herbruikbare grondstoffen (GFT, papier, PMD) aan huis worden ingezameld, en restafval op afstand. Voor bewoners van appartementencomplexen zijn afvaleilanden op loopafstand beschikbaar, waar zij alle afvalstromen gescheiden kwijt kunnen. Om erachter te komen waar inwoners behoefte aan hebben bij afval scheiden, waar voorzieningen beter kunnen, voert de gemeente een inwonersonderzoek uit in februari 2020.

Vanaf zaterdag 15 februari 2020 is het mogelijk dat een enquêteur van onderzoeksbureau Marintel langskomt, met het verzoek een vragenlijst in te vullen. De adressen die het onderzoek bezoekt, zijn op basis van toeval geselecteerd en liggen gespreid over de gehele gemeente. De vragenlijst wordt een paar uur later weer bij u opgehaald, of u kunt deze kosteloos opsturen. De vragen die u in de enquête kunt verwachten, gaan over afvalinzameling, bijvoorbeeld over uw eigen afvalscheidingsgedrag, de beschikbare voorziening en uw mening over afval scheiden.

Bewoners die niet benaderd worden voor het onderzoek, maar toch graag willen deelnemen, kunnen tot 7 maart 2020 de online vragenlijst invullen via https://marintel.nl/alphen-aan-den-rijn/.

Zie ook: https://www.allesinalphen.nl/nieuws/onderzoek-afvalinzameling-onder-inwoners-alphen-aan-den-rijn.html

Berichtdetails

Berichtdatum: 24 februari 2020

Datum bericht aangepast: 29 augustus 2022

Auteur: Suzan van Tuinen

Categorie:

Tags:

Gerelateerde berichten