Kern met Pit-dag 2024

De Kern met Pit-dag was gisteren op 20 januari 2024. Deze bijeenkomst vond in álle provincies tegelijkertijd plaats. Er zijn dus twaalf lokale bijeenkomsten. Op deze feestelijke bijeenkomst starten alle nieuwe initiatieven en tegelijkertijd delen de voorgaande deelnemers hun resultaten en ontvangen zij het predicaat Kern met Pit, indien hun project geslaagd is.

Met grote trots heeft de Werkgroep Groen hun predicaat en 1000,- in ontvangst mogen nemen!

Initiatief Werkgroep Groen:
Nieuwe fontein voor ons dorpshart, één dorpshart van ons allemaal.

De gemeente heeft het plan om het huidige openbaar groen in de omgeving van de Da Costasingel en het voet- en fietspad tussen De Herbergier en de waterpartij in 2023 te gaan vervangen. De Werkgroep Groen werkt momenteel aan een onderbouwd concept idee ter voorbereiding van deze reconstructie: een circulaire, duurzame, groene en moderne inrichting van het dit gebied, het ‘Da Costapark’. Dit park gaat (naar verwachting) een grote bijdrage leveren aan het woon-en winkelplezier in de Da Costasingel en haar directe omgeving.  

Het ‘Da Costapark’ kan dankzij haar centrale locatie een unieke plek in ons dorp worden, een echt dorpshart. Dit park zou een plek moeten worden waar men kan ontspannen, sporten, ontmoeten en beleven. Met deze visie hopen wij in samenwerking met de gemeente een toekomstig groen en levendig dorpshart te ontwikkelen. 

De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart.  Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Hazerswoude-Rijndijk heeft tot de jaren 80 (in de toenmalige vijver voor het gemeentehuis waar nu de parkeerplaats is) op het Frederik van Eedenplein ook een fontein gehad.

Water en licht van de fontein
Een fontein is beeldbepalend en trekt het oog van de passant. Door een fontein met drie middenstralen en een fonteinring met 16 zijwaarts gerichte stralen, ontstaat er een rond volumineus èn harmonieus fonteinbeeld. Door LED-verlichting te gebruiken zorgen we ook in de avonduren voor een duurzame én sprankelende oplossing. Zo wordt de fontein in het mooiste licht gezet. 

De nieuwe fontein staat symbool voor ons dorpshart, één dorpshart van ons allemaal!
De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart.  Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Met deze fontein wordt ons dorpshart opgewaardeerd en komen Hazerswoude-Rijndijk en het voor haar zo kenmerkende water weer samen.

Projectdetails

Werkgroep: Groen

Startdatum project: 2020

Einddatum project: 20-01-2024

Berichtdetails

Berichtdatum: 21 januari 2024

Datum bericht aangepast: 24 januari 2024

Auteur: Stephan van Dorp

Categorie: ,

Tags:

20230902 145626

Gerelateerde berichten