Informatie sluiten speelplekken

De gemeente wil u graag informeren over de onveilige speelplekken in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Uit de inspectie uitgevoerd door de gemeente is gebleken dat een aantal speeltoestellen en veiligheidsvloeren niet veilig zijn. Het College heeft besloten om deze speelplekken te verwijderen, om de veiligheid te kunnen waarborgen. De speelplekken of enkele speeltoestellen worden verwijderd, en de speelplek wordt omgevormd naar verharding of gazon.

Komt er nog een nieuwe speelplek of speeltoestel terug?

Momenteel word het nieuwe beleidsplan spelen 2020-2023 opgesteld. In het eerste kwartaal van 2020 word dit plan voorgelegd aan de gemeenteraad ter besluitvorming.

Mochten er nog vragen zijn dan kan je deze stellen aan Vincent Verbeek, beheerder Spelen.

Namens het Dorpsoverleg Hazerswoude Rijndijk Oost, hebben wij 8 december 2019 een kritische brief gestuurd naar de wethouder dhr. Schotanus.
Deze heeft via de pers al een reactie gegeven:
https://www.ad.nl/alphen/bewoners-in-alphen-en-hazerswoude-rijndijk-woest-om-onnodig-leeghalen-speelplekken~ad9ea088/
Uiteraard zullen wij u bij het ontvangen van een terugkoppeling op de hoogte houden. En mag u ons uiteraard ook benaderen, wanneer u hierop wil reageren, zodat we dit centraal kunnen houden.

Donderdag 12 december wordt dit ook besproken in de raadsvergadering onder punt 4.3 C (aanvang 20.00 uur) Zie ook: https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/alphenaandenrijn/4df1f4e3-cb31-4c9e-8a17-6bc4ecef1d76

Berichtdetails

Berichtdatum: 10 december 2019

Datum bericht aangepast: 29 augustus 2022

Auteur: Suzan van Tuinen

Categorie:

Tags:

Gerelateerde berichten