Het is gelukt, Hazerswoude-Rijndijk krijgt weer een fontein!

De Werkgroep Groen, onderdeel van het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost maakt met grote trots bekend, dat het gelukt is om in samenwerking met sponsoren, deelnemers van de crowdfundingsactie en de gemeente Alphen aan den Rijn de fontein terug te brengen in ons dorp.

De fontein komt in de vijver ter hoogte van Bike Totaal/Sport2Bfit en zal vanuit diverse richtingen te zien zijn. Hazerswoude-Rijndijk heeft tot de jaren 80 van de vorige eeuw op het Frederik van Eedenplein (waar nu de parkeerplaats van Sport2Bfit is) ook een fontein gehad. De nieuwe fontein zal een mooi symbool worden bij wat in de visie van de Werkgroep Groen het dorpshart van Hazerswoude-Rijndijk gaat worden: een groene long als centraal ontmoetingspunt voor jong en oud!

Door middel van sponsoring en crowdfunding is er samen met lokale inwoners, winkeliers en ondernemers een mooi bedrag ingezameld. De gebiedsadviseur van de gemeente heeft ons bedrag mogen verdubbelen, met het resultaat dat we nu de fontein kunnen realiseren.

Namens de vrijwilligers van de Werkgroep Groen bedanken wij iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat.

Het is de bedoeling om een fontein met drie middenstralen en een fonteinring met 16 zijwaarts gerichte stralen te plaatsen. Zo ontstaat er een rond, volumineus en harmonieus fonteinbeeld. Door LED verlichting in de kleur warmwit te gebruiken, zorgen we ook in de avonduren voor  sprankelend beeld.

In een volgende Groene Hart Koerier willen we graag onze ideeën delen om te komen tot een echt dorpshart in het gebied rondom de Da Costasingel, de vijver en het aangrenzende park bij de Bilderdijklaan: een groene long.

Berichtdetails

Berichtdatum: 19 december 2022

Datum bericht aangepast: 08 oktober 2023

Auteur: Stephan van Dorp

Categorie:

Tags:

Fontein Impressie Groot

Gerelateerde berichten