Hazerswoude-Rijndijk krijgt weer een fontein!

U heeft het ongetwijfeld al gehoord of gelezen.De Werkgroep Groen, onderdeel van Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost heeft de komst van een fontein in samenwerking met sponsoren, deelnemers aan de crowdfundingsactie en de gemeente Alphen aan den Rijn gerealiseerd.

Fonteinen verfraaien al sinds mensenheugenis vijvers in steden, dorpen en parken. Fonteinen vormen niet alleen een zeer attractief schouwspel, maar dragen ook bij aan de verbetering van de waterkwaliteit.

Werkzaamheden in uitvoering

Dinsdag 11 juli starten de werkzaamheden. Na het afronden van de voorbereiding wordt de fontein geplaatst. Deze komt in de vijver ter hoogte van de BikeTotaal en Sport2BFit en zal vanaf diverse richtingen te zien zijn. De fontein zal na plaatsing, direct aangezet worden.

Vormgeving en draaitijden van de Fontein

De fontein met drie middenstralen en een fonteinring met 16 zijwaarts gerichte stralen, zal elke dag vanaf 10.00 uur tot 22.00 uur te bewonderen zijn. Door LED verlichting in de kleur warmwit te gebruiken, zorgen we ook in de avonduren voor  sprankelend beeld.

Elk jaar wordt de fontein in de periode november tot en met april uit het water gehaald, voor onderhoud maar ook om eventuele schade door bevriezing tegen te gaan. De fontein zal daardoor mogelijk schaatsplezier niet in de weg zitten.

Opening

De feestelijke opening is op zaterdag 2 september tijdens de Kinderuitmarkt. Op dit moment is het exacte programma nog niet bekend. Tegen die tijd leest u meer over het programma o.a. in de Groene Hart Koerier. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

De fontein vormt het centrale hart van onze dorpskern, één hart voor ons allemaal!

Berichtdetails

Berichtdatum: 06 juli 2023

Datum bericht aangepast: 06 juli 2023

Auteur: Stephan van Dorp

Categorie:

Tags:

Fontein-impressie-groot

Gerelateerde berichten

Feestelijke onthulling fontein

De Werkgroep Groen, onderdeel van Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost heeft in samenwerking met lokale bedrijven, deelnemers aan de crowdfundingsactie en de...