Hazerswoude-Rijndijk heeft weer een fontein!

Fonteinen verfraaien al sinds mensenheugenis vijvers in steden, dorpen en parken. Fonteinen vormen niet alleen een zeer attractief schouwspel, maar dragen ook bij aan de verbetering van de waterkwaliteit.

De Werkgroep Groen, onderdeel van Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost heeft de komst van een fontein in samenwerking met lokalen bedrijven, deelnemers aan de crowdfundingsactie en de gemeente Alphen aan den Rijn gerealiseerd. Afgelopen donderdag 13 juli is de fontein geplaatst in Hazerswoude-Rijndijk, aan de Da Costasingel. Er is voor gekozen om de fontein ook direct aan te zetten.

Dagelijks is de fontein te bewonderen van 10.00 uur tot 22.00 uur. Door LED verlichting in de kleur warmwit te gebruiken, zorgen we ook in de avonduren voor  sprankelend beeld.

Elk jaar wordt de fontein in de periode november tot en met april uit het water gehaald, voor onderhoud maar ook om eventuele schade door bevriezing tegen te gaan. De fontein zal daardoor mogelijk schaatsplezier niet in de weg zitten

De feestelijke opening is op zaterdag 2 september tijdens de Kinderuitmarkt. Op dit moment is het exacte programma nog niet bekend. Tegen die tijd leest u meer over het programma o.a. in de Groene Hart Koerier.

U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Tijdens deze opening zal de fontein en het sponsorbord op een feestelijk wijzen worden onthuld!

De fontein vormt het centrale hart van onze dorpskern, één hart voor ons allemaal!

Berichtdetails

Berichtdatum: 16 juli 2023

Datum bericht aangepast: 16 juli 2023

Auteur: Stephan van Dorp

Categorie: ,

Tags:

Fontein hazerwoude-Rijndijk

Gerelateerde berichten

Feestelijke onthulling fontein

De Werkgroep Groen, onderdeel van Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost heeft in samenwerking met lokale bedrijven, deelnemers aan de crowdfundingsactie en de...