Hazerswoude-Rijndijk heeft weer een fontein!

Fonteinen verfraaien al sinds mensenheugenis vijvers in steden, dorpen en parken. Fonteinen vormen niet alleen een zeer attractief schouwspel, maar dragen ook bij aan de verbetering van de waterkwaliteit.

De Werkgroep Groen, onderdeel van Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost heeft de komst van een fontein in samenwerking met lokalen bedrijven, deelnemers aan de crowdfundingsactie en de gemeente Alphen aan den Rijn gerealiseerd. Afgelopen donderdag 13 juli is de fontein geplaatst in Hazerswoude-Rijndijk, aan de Da Costasingel. Er is voor gekozen om de fontein ook direct aan te zetten.

Dagelijks is de fontein te bewonderen van 10.00 uur tot 22.00 uur. Door LED verlichting in de kleur warmwit te gebruiken, zorgen we ook in de avonduren voor  sprankelend beeld.

Elk jaar wordt de fontein in de periode november tot en met april uit het water gehaald, voor onderhoud maar ook om eventuele schade door bevriezing tegen te gaan. De fontein zal daardoor mogelijk schaatsplezier niet in de weg zitten.

De fontein vormt het centrale hart van onze dorpskern, één hart voor ons allemaal!

Projectdetails

Werkgroep: Groen

Startdatum project:

Einddatum project:

Berichtdetails

Berichtdatum: 18 oktober 2023

Datum bericht aangepast: 18 oktober 2023

Auteur: Stephan van Dorp

Categorie: , ,

Tags:

Fontein Hazerwoude Rijndijk

Gerelateerde berichten

Kern met Pit-dag 2024

De Kern met Pit-dag was gisteren op 20 januari 2024. Deze bijeenkomst vond in álle provincies tegelijkertijd plaats. Er zijn...

Startdatum project: 2020
Einddatum project: 20-01-2024