Eerste zwerfafval-opruimactie Werkgroep Groen

Op zondagmorgen 28 januari vond de eerste zwerfvuil-opruimactie plaats door enkele leden van onze Werkgroep Groen. Drie volwassenen, tezamen met een zoontje van een van de leden mét zijn bakfiets, hebben ruim anderhalf uur zwerfafval geruimd.

Gestart werd in de Watermanhof, daarna de Weegschaalstraat, de Steenbokstraat en vervolgens de Schutterstraat. Bij het speeltuintje achter de Weegschaalstraat werd geëindigd en de eerste “oogst” vastgesteld.

Helaas nog veel vuurwerkresten, plastic-afval dat door de wind tussen de struiken was beland, de nodige sigarettenpeuken en toch nog een aantal platgetrapte blikjes én een glazen flesje.

Al met al 4 redelijk gevulde zakken, die tezamen als 2 volle zakken belandden in een ondergrondse afvalcontainer van de Gemeente. Een mooie oogst!

Anderhalf uur was lang genoeg, omdat je dan al moeie armen en polsen krijgt van de steeds zwaarder wordende zak, én van alle polsbewegingen die je maakt met het grijpertje.

Graag willen wij onze zwerfafval-opruimactie elke maand er in houden, om zo gezamenlijk Onze Leefomgeving een stukje leefbaarder te maken en te houden. Een Schone Buurt woont toch immers veel prettiger, dan zo nu en dan het idee te hebben dat je in een afvalbak woont!

Wil je ons geheel vrijblijvend één keer of zelfs meerdere keren helpen tijdens onze acties, houdt dan deze site of onze Facebook-pagina in de gaten.

Wij verzorgen de grijpeitjes en de afvalzakken, en bekijken wanneer de weersomstandigheden goed genoeg zijn om Ons Dorp verder op te schonen.

Graag tot ziens tijdens onze activiteiten!

Projectdetails

Werkgroep: Groen

Startdatum project:

Einddatum project:

Berichtdetails

Berichtdatum: 28 januari 2024

Datum bericht aangepast: 28 januari 2024

Auteur: Stephan van Dorp

Categorie: ,

Tags:

Img 20240128 Wa0001

Gerelateerde berichten