GreentoColour_20170721_rotonde-3

Een kleurrijke impuls voor de rotonde t.h.v de Da Costasingel

De rotonde op de Rijndijk t.h.v de Da Costasingel wordt een kleurrijke rotonde. Gemeente Alphen aan den Rijn en de Werkgroep Groen van het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost hebben samen dit ‘ronde’ plan ontwikkeld, met een kleurrijke invulling.

De voorbereidingen zijn in volle gang

Wat nu de stand van zaken is, is dat de ontwerper op basis van het huidige voorstel een precieze plantlijst maakt met plant aantallen, op basis waarvan een goede offerte gemaakt kan worden. Hopelijk kan dan zo snel mogelijk uitvoering kunnen starten. (de gemeente heeft hier de uitvoerende rol, de werkgroep heeft het idee geïntroduceerd)

Aantrekkelijke kleur

Daarnaast willen we rotondes graag zo lang mogelijk gedurende het jaar aantrekkelijk houden. In het huidige beplantingsplan houden we daar rekening mee, door planten toe te passen die tot begin december nog kleur hebben. Ook zullen er diverse soorten zomerbollen worden aan geplant, zo helpen we de biodiversiteit.

Snelle groeiers

Ten slotte gebruiken we op deze rotonde voor snel dichtgroeiende soorten. Dit zorgt voor minder onkruid. Want hoe minder vaak de rotonde betreden hoeft te worden voor onderhoud, hoe veiliger voor de groenmedewerkers. En hoe mooi beplanting op een rotonde ook is: veiligheid blijft natuurlijk altijd het allerbelangrijkste.

Niet zomaar…

Het ontwerpen van een rotonde met vasteplanten is voor ons dus niet zomaar het samenstellen van een leuke beplanting, want de bijzondere aspecten van een rotonde vereisen gericht dóór denken.

Help mee, word ook vrijwilliger bij een van onze werkgroepen!

Vind je het leuk om in je eigen leefomgeving bezig te zijn? Of om je op een andere manier voor onze mooie dorp in te zetten?
Word dan vrijwilliger bij het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk oost!