Bijeenkomst huisvesting Oekraïners Hazerswoude-Rijndijk

Iets meer dan een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen en begon een oorlog waar niet snel een einde aan lijkt te komen. De opvang van Oekraïense vluchtelingen gaat daarom onverminderd door. In onze gemeente blijven we op zoek naar locaties waar wij tijdelijke opvang kunnen realiseren. Wij kijken hierbij ook naar leegstaande panden die tijdelijk omgebouwd kunnen worden om Oekraïense vluchtelingen op te kunnen vangen.

Zo is het kantoorpand aan Rijndijk 139 geschikt voor tijdelijke huisvesting. U bent een direct omwonende van deze locatie en wij nodigen u graag uit voor een inloopavond om hier meer over te vertellen. In deze brief leest u hier meer over.

Inloopavond

Wij vertellen u graag wat onze plannen zijn en lichten toe waarom we voor deze locatie kiezen. Daarnaast willen wij van u weten of er aandachtspunten zijn waar we rekening mee moeten houden.

Wanneer: Donderdag 25 mei 2023

Hoe laat: 19:00 uur – 20:30 uur

Waar: Rijndijk 139, 2394 AG Hazerswoude-Rijndijk

Kantoorpand Rijndijk 139

Rijndijk 139 in Hazerswoude-Rijndijk is een voormalig kantoorpand. Na verbouwing van het pand verwachten wij hier 50-65 personen te kunnen huisvesten. Het gebouw heeft als doel onderdak te bieden aan Oekraïense vluchtelingen voor een periode van 5 jaar met mogelijkheid tot 5 jaar extra verlenging. Wanneer de toestroom voor huisvesting van Oekraïners terugloopt, wordt er gekeken welke andere doelgroepen in deze woningen gehuisvest kunnen worden. Denk hierbij aan starters of mensen die met spoed een woning nodig hebben.

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag die u tijdens de inloopavond beantwoord wilt hebben? Stuur dan uiterlijk 23 mei een e-mail naar informatiebijeenkomst@alphenaandenrijn.nl. Wij zorgen dan dat u tijdens de informatieavond antwoord krijgt op uw vraag.

Met vriendelijke groet,

namens burgemeester en wethouders van gemeente Alphen aan den Rijn

Berichtdetails

Berichtdatum: 13 mei 2023

Datum bericht aangepast: 13 mei 2023

Auteur: Bart de Vreede

Categorie:

Tags:

Bijeenkomst Huisvesting Oekrainers Hazerswoude Rijndijk